zaterdag 31 oktober 2015

Een fietstochtje met veel foto's op speciaal verzoek.

De dag begon vanmorgen prachtig. In het Vångdalen brak de zon voorzichtig door de ochtenddamp wat een mystieke sfeer gaf. Daarom zijn we niet lang aan de ontbijttafel blijven zitten, wat we doorgaans wel doen, maar hebben we na de wandeling met de honden de fiets gepakt en hebben we een mooie tocht gefietst.
 Eerst naar Näs, een heel klein dorpje, gehucht of hoe je het maar wilt noemen aan het Viken, het meer bij ons in de buurt.  Daar is een klein haventje waar je rustig kunt zitten genieten van al het mooie dat daar te vinden is.


Het prehistorisch grafveld ligt er ook in de herfst prachtig bij.


Zowaar stond er nog een paars klokbloemmetje in bloei.
 We doen ook even modern en maken een 'wijfie'.
 Na Näs zijn we doorgefietst naar Björstorp. Dat bestaat uit vakantiewoningen gelegen in een groot bos aan het water. Het fietspad er naar toe lag bezaaid met bladeren maar oh wat mooi was het er, echt genieten.


 Ja en dan denken wij dat Näs al een heel erg klein dorpje is... maar het kan nog kleiner blijkbaar. We fietsten nl ook nog eens door lilla Näs.


 Het lijkt wel avond maar dat is het niet. Ongeveer 13.00 uur. Ik kon niet kiezen welke foto ik het mooiste vind daarom heb ik ze alle drie maar geplaatst.

 Nogmaals een Wijfie. Suzanne maakt hem zodat we allemaal wat omhoog kunnen kijken om de onderkinnen te camoufleren.
 Mocht je nog eens aan het Viken willen overnachten dan kun je zo gratis in deze hut slapen. Voor een nacht is dat toegestaan vanwege allemansrätt.

Vanavond gaan we nog even met z'n drieën uit eten bij de Thai. Daarna zit het er weer op. We hebben een heerlijke week gehad met elkaar.3 opmerkingen:

 1. Hé "Wijfie" dat noem je een "Selfie"!!!
  Wat gaat zo'n week snel hé! Komen jullie met de Kerst weer?
  Goeie terugreis toegewenst door Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een selfie van je beiden noemen we een wijfie. Vandaar!
  Na de kerst komen we misschien weer. We moeten het nog even bekijken. Maar we laten het weten Nel. Jullie ook een goede voortzetting.

  BeantwoordenVerwijderen