vrijdag 4 september 2015

En toen stond het gästhus weer helemaal op z'n kop

Omdat we eergisteren en gisteren een goede start hebben gemaakt met werkzaamheden aan ons gästhus hebben we hier vandaag verder aan gewerkt. Gerrit maakt vorderingen met het hout. Het gaat niet snel want elk houtje moet apart opgemeten en gezaagd worden. Het zijn allemaal priegelstukje zoals: onder het kastje, boven het kastje, naast het kastje, stukje aanrecht, stopcontact etc. 
Een deel van de houtjes heb ik in de plamuur gezet maar daar wordt Gerrit wat zenuwachtig van, wanneer ik hem op de hielen zit met mijn plamuurmes. Daarmee ben ik maar gestopt. Ik heb de verfkwast weer ter hand genomen, dat is mijn lot.
Vandaag heb ik de sierlijsten langs het plafond afgeschilderd en heb ik het kleine raampje (ooit WC raampje) en het grotere raam achter in de grondverf gezet nadat ik het eerst geplamuurd had. Ik doe alleen de kozijnen, de ramen bewaar ik tot volgende zomer. Verder heb ik nog een aantal vloerplinten geschilderd. Ik doe dat nu in mijn goede kleding. Dat is een bewuste beslissing die ertoe leidt, hoop ik, dat ik niet zo onder de verf kom te zitten. Vandaag is dat goed gelukt. Des verf zit op het hout en niet top mij.
Van de zorgvuldige inrichting van ons gasthuis is vandaag niet zoveel meer te herkennen. Alles staat nu grondig op zijn kop. Maar we komen verder, houtje voor houtje en kwast voor kwast.5 opmerkingen:

 1. Hej Johanna en Gerrit.
  Dus toch weer druk aan het werk? Jullie kunnen het niet laten hé! Maar ik denk dat de vakantie er ook al weer bijna op zit. Toch jammer dat je het niet meteen af kan maken hé? Maar oh, oh, oh wat word het allemaal mooi bij jullie! Maar weer een goede reis terug naar Nederland!
  Groetjes Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nel, Het kopt dat we bijna al weer naar Nederland moeten. Ook daar gaan we spannende tijden tegemoet, we hebben ons huis in de verkoop gezet. Eens kijken hoe dat loopt. Hier klussen we rustig verder, we hebben geen haast en we proberen het wel mooi te maken. Dit is de eerste grote verbouwing die we zelf uitvoeren en tot nu toe vinden we dat het goed gaat en met een mooi resultaat.

   Verwijderen
 2. Ik hew hjoed alle blog-stikken yn ien kear allegear trochlezen. It lyket der op dat er nog wol wat wurk lezen bliuwen is foar at wy der takkem kear tegeare hinne sille. Op Bali is alles nei it sin. Wy hawwe nog twa wyken hjir... Ik seech nog een reaksie fan Sjoukje. At ik op har namme klik dan komt er nog een hiel China blog ut 2006 tefoarskyne. Dy sil ik no earst even trochleze...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk en Chang, Wat fijn om te lezen dat jimme it nei de sin hawwe yn Bali. We tinke al steeds oan jim!
   De keuken yn it gästhus is no al een hiel ein hinne. Tankem kear meitsje we it of. Der kinst wol efkes mei helpe.
   Leuk he een berichtsje fan Sjoukje te krijen. Ik sil ek elkes op har blog sjen, die hie ik noch niet fun.

   Verwijderen
  2. Haha Henk en Johanna, dat blog ha ik abrupt stoppe yn 2006 doe't we werom kamen (ik soe it altyd nochris moaier ôfmeitsje). Leuk jim hjir werris te treffen! (Tip fan myn mem). Mooi te sjen hoe goed it jim giet. Ik bliuw no werom kommen hjer!

   Verwijderen