zondag 6 september 2015

Een kruiwagen vol regen en andere dingen....

We hadden veel regen de afgelopen dagen, wel een kruiwagen vol. Omdat het toch met bakken uit de lucht kwam konden wij ons bepalen tot binnen activiteiten. Daar hoeven we niet om te zoeken, het is een kwestie van de draad weer oppakken. Dus dat hebben we met veel plezier overigens gedaan.
Een kruiwagen vol regenwater, door onze honden gebruikt als thee. De bladeren van de perenboom kleuren het water roodbruin.
Gerrit heeft het hout nu tegen de wand van de keuken getimmerd in ik ben daarna in de weer gegaan met het afschilderen van de achterwand. Hiervoor hadden we afgelopen zomer al spullen gekocht. Echte Jotun grondverf en Jotun aflakverf speciaal op kleur gemengd.


 Hierboven zie je de keuken in de grondverf staan. De onderste foto's laten de keuken zien nadat deze is afgelakt.

 De foto's boven zijn gisteravond nog genomen toen we na de schoonmaak en de herinrichting even lekker zaten bij te komen. Ik heb ook nog wat foto's met daglicht genomen. Dan ziet het er zo uit..
 Het is nu nog niet helemaal klaar, maar dat hoeft ook niet, er komt wel weer een vakantie. Dan kan de gootsteenbak afgemonteerd en de lampjes in de kastjes geplaatst worden. En de afzuigkap en de tegeltjes niet te vergeten. Daarna kunnen de plafondplinten erop, want hier moet de elektrische bedrading achterlangs. Als laatste dan nog de vloerplinten om het geheel af te ronden. Het lijkt we een bespreking van een menukaart.
De meeste activiteiten staan voor Gerrit op het menu, zelf moet ik nog een gordijntje maken, daar kom ik nu niet meer aan toe.
En de slaapkamer was al zover... 
Tijdens een van onze wandelingen heeft Gerrit Lupinen zaadhulzen geplukt. Deze hebben enkele dagen in de keuken gestaan en hier is hij ze aan het uitpakken, of hoe je dat in goed Nederlands ook maar moet verwoorden. De bedoeling is dat we de zaadjes ervan achter in de greppel uitstrooien in de hoop dat die volgend jaar vol met Lupinen komt te staan. Dat zou een mooi en vrolijk gezicht zijn. Hij doet dit aan de ontbijttafel terwijl ik op de blog van Sjoukje, die op mijn vorige blogbericht reageerde, het stukje aan het lezen was over de wormen bij haar kinderen en hoe zij hiervoor in China wormentabletten moest kopen.  Dat gaf eventjes maar een barrière voor het afronden van mijn ontbijtje. Gerrit zag echter geen bezwaar in het uitvoeren van deze activiteit aan de ontbijttafel en hij heeft ervoor doorgeleerd zal ik maar zeggen.

En dan nu op naar mijn vriend de stofzuiger, om het hele huis weer netjes te maken. Morgen weer terug naar Nederland. toen we gistermiddag onze laatste boodschapjes deden bij Monica's ICA vroeg de kassörska (cassiere)  al, 'Åker ni hem'  Wat betekent of we weer naar huis gaan. Ze kon het zien aan de boodschapjes die we deden. We hebben weer wat kaas en wat hjortronsilt (jam) ingekocht. Een leuk ankertje voor als we straks thuis weer aan het ontbijt zitten.4 opmerkingen:

 1. Mijn complimenten hoor, het is heel erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Grietje, leuk dat je reageert.
   We schieten al mooi op; zo kun je er wel een keer in logeren....

   Verwijderen
 2. It wurd steeds mooier en mooier bij jimme. De griene kleur ien de keuken stiet lekker fris. Hjir ien Amsterdam wie it ek allinnich mar rijn rijn rijn trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat sjocht dat der prachtig út! Echt eer fan jim wurk!

  BeantwoordenVerwijderen