dinsdag 1 september 2015

Druk bezig met niks doen

Hier nog de foto van de eethoek.
Zondagmiddag hebben we ons eethoekje voor het gästhus uit Skövde gehaald. Dat is oud nieuws want dat had ik al in mijn vorige blog gemeld. Echter toen we de eethoek in onze aanhanger zouden laden ontdekten we bij het losmaken van de huik dat deze nog vol spullen zat. Karton als restant van de Ikea keuken die we deze zomer geplaatst hebben. Dat is nu echt weer zo'n Gerrit en Johanna actie. De spullen zijn in de kar blijven zitten omdat we er na de aanrijding niet meer mee konden rijden. Meestal brengen we dit soort dingen direct naar de återvinning. Omdat het was blijven liggen hebben we er niet meer aan gedacht. Gelukkig kon de tafel nog net bovenop het karton liggen de stoelen moesten echter in de auto. Gerrit vond de kar al wat zwaar bij het aanhaken :)!!

Gisterochtend na het ontbijt en het honden uitlaten zijn we als eerste met deze spullen naar de återvinning gereden. Daar was het al een drukte van belang. Bij ons op de återvinning is ook een Loppis. Daar kun je spulletjes brengen die nog bruikbaar zijn. De opbrengst is voor een goed doel en het wordt georganiseerd door de Lions. Het is geen straf om naar de återvinning toe te moeten, het is daar wel gezellig.

Vanuit Karlsborg, waar de återvinning is, zijn we doorgereden naar Möltorp. Daar is een tuincentrum waar we graag even wilden kijken. Je moet dan niet denken aan Jan en Jikke in Zwaagwesteinde, nee zo gelikt is het niet maar het was een mooi eenvoudig tuincentrum waar ze van alles hebben. We hebben er 5 Hortensia's gekocht die we hebben geplant in onze tuin, twee voor en drie achter. Het plantten van de eerste struiken geeft een bijzonder gevoel van geaardheid.

Het was gisteren erg mooi weer, we konden na deze reis even theedrinken in de tuin. Tijdens het theedrinken hebben we samen wat zitten filosoferen over de vorm die de nieuwe altan moet krijgen. We hebben nu een rechtuit rechtaan altan aan de achterkant van ons huis als verlengde van de woonkamer. We willen graag een altan die wat groter is en het hoekje omgaat zodat we ook wat op het zuiden kunnen zitten en uit de wind.

Daarna zijn we met de lege kar weer opnieuw op stap gegaan naar Skövde (afstand Dokkum Groningen) om hier een vriezer op te halen bij Tore. Deze nieuwe tweedehands vriezer vond ik bij toeval op Blocket. Ik had er de hele zomer al om gezocht en niet gevonden en nu kwam ik hem zomaar tegen. Tore wilde hem wel aan mij verkopen gelukkig. Tore was helemaal klaar voor de verkoop. Hij had de vriezer in zijn garage staan en stond al klaar met de stekker en een kabelhaspel voor de demonstratie, of we dat wilden?? Nu hadden we er alle vertrouwen in met Tore en een eerste aanblik op de vriezer, die er als nieuw uitziet, echter omdat hij de voorbereidingen al getroffen had hebben we ingestemd met een demonstratie. Hij deed het prima.


Op de terugweg dachten we een alternatieve route te kiezen. Het was tenslotte al de derde keer dat we  heen en terug Skövde reden deze week. Dan wil je wel eens iets anders proberen. De route was prachtig en voor herhaling vatbaar, wat we even vergeten waren was dat alle kleine weggetjes onverhard zijn. Deze onverharde wegen zitten vol kuilen en ribbels en daar reden we met onze ongeveerde kar met daarin onze nieuwe tweedehands vriezer, te hobbelen. Het werd daardoor eventjes heel stil in de auto....
De vriezer staat nu in de kelder even bij te komen. Morgen zullen we zien of hij de reis heeft overleefd.

Op de terugweg, toen we net van het voornoemde weggetje af waren, zagen we nog 5 kraanvogels in een stuk land staan. In de zomer zie je deze vogels hier volop, nu is een groot deel al weer op weg terug naar Afrika of aan het verzamelen in de gebieden voordat de terugreis in gang wordt gezet. Ik had niet het goede fototoestel bij me maar toch even een foto gemaakt met de telefoon. Als je goed kijkt zie je 3 van de 5 vogels. Waarom we de kraanvogel zo mooi vinden, kijk dan hier....
Toen was de dag alweer voorbij, zo zijn we de hele dag bezig geweest met niks doen.
2 opmerkingen:

  1. Die eethoek past perfect sees. Wat gezellig sa !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk he. We binnen der tige grutsk op. We hawwe ek een nije fryzer. Der binnen we ek hiel wiis mei. Sa komt et steeds meer op oarder.
    Binne jimme al wat oan it wennen sa nei de fekaansje?

    BeantwoordenVerwijderen