zondag 30 augustus 2015

Een dag met vele dingen

Vanmorgen, na 11 uren slaap hoe is het mogelijk, opgestaan en na het ontbijt de bessen die ik gisteravond had geplukt eerst maar eens gewassen. Gedachte was om ze in te maken of er jam van te maken. Hiervoor kon ik mooi mijn emaille vergiet gebruiken. Op internet stond dat ik de potjes moest  zuiveren, dat wil zeggen uitkoken en laten uitlekken op een zuivere doek en het vervolgproces met zuivere handen doorwerken. Nu hoop ik maar van harte dat ik alles zuiver genoeg heb gedaan, de tijd zal het leren. Ik heb nu in elk geval twee potjes rode bessen gelei of jam in de koelkast staan. De eerste oogst uit eigen tuin. Gerrit heeft in die tijd de nieuwe koppeling op de aanhanger gemonteerd. In de zomervakantie reed de loodgieter achteruit tegen onze aanhanger aan die toen van de trekhaak schoot, de auto in. Dat alles is nu gerepareerd en de aanhanger had verder geen schade dan de koppeling. Dat is dus nu ook weer verholpen zodat we de aanhanger weer kunnen gebruiken. Dat hebben we vandaag gedaan. We moesten naar Timmersdala om daar een eethoekje op te halen. Op Blocket gekocht voor in ons gästhus. Ik heb daarvan nog geen foto dat komt morgen.
Op de terugweg zijn we even over Forsvik gereden. Daar troffen we Håkan in de ijskraam aan. Hakan houdt toezicht op ons huis wanneer wij er niet zijn. We hebben even staan kletsen en een ijsje bij hem gekocht. We moesten van hem de groeten nog doen aan Kor. Nu weet ik niet of Kor mijn blog leest maar mocht dit zo zijn dan hierbij de groeten  van Håkan. Bij de sluis van Forsvik troffen we ook Lotte in haar winkeltje, ook met haar hebben we even een praatje gemaakt. Daarna zijn we naar huis gereden.
Gerrit wilde graag met het openhaardhout aan de slag. Ondertussen hebben we een voorraadje snoeihout dat gezaagd en gekloofd kan worden. Ik heb de rest van de middag wat in de tuin gewerkt. De hele tuin is nu weer netjes.We hebben nog geen officiële houtopslag daarom leggen we het hout eerst maar even onder het mattenrek. straks een stuk zeil erover zodat het toch een beetje droog ligt. Dan zien we volgend jaar wel verder.


 Vanavond hebben we nog een heerlijke wandeling door het Vångdalen gemaakt. Een mooie afsluiting van een heerlijke dag met erg mooi weer.1 opmerking:

  1. Ha vakantiegangers, wat een mooie berichten allemaal! Ziet er heerlijk uit die jam/compote/bessensap, Johanna.
    Veel plezier met alles wat het daar zo aantrekkelijk maakt.
    liefs uit Dokkum-city.
    L&T

    BeantwoordenVerwijderen