donderdag 2 juli 2015

Zomer

Terwijl het in Nederland nu een hittegolf is met temperaturen boven de 30 graden hebben wij hier heerlijk zomers weer. Zo ongeveer 25 tot 27 graden. Voor het eerst in onze zomervakantie. Op de foto zie je Arvid en Finn in vakantiestemming. Ze wisselen steeds van een plekje in de zon om op te warmen naar een plekje in de schaduw om weer af te koelen, afgewisseld met af en toe even achter elkaar aanrennen. 
 Het aanrechtblad is gemonteerd. Een spannende bezigheid omdat de aanrechtbladen op maat gezaagd moeten worden. Dat is een heel precies werkje waarbij de zaagsneden helemaal recht moeten lopen en er geen stukjes af mogen spatten. Een eigen gemaakte geleider voor het zagen en schilderstape op de zaagsneden bleken hierbij van waarde. Het zagen is goed verlopen.

Daarnaast moesten er nog een aantal kastjes in elkaar gezet worden. Zoals het ladenblokje en het uittrekbare kruidenkastje op de hoek van de keuken. Dat bleek een tijdrovend gepruts te zijn temeer omdat de bovenste lade tegen de aanrechtbladsteun schaafde. Dit terwijl het monteren van dit kasje precies volgens de instructie was gebeurd. Gerrit heeft uiteindelijk de steun wat afgeslepen en nu loopt het goed.

Uiteindelijk hadden we om 23.30 uur gisteravond de keuken in nevenstaande staat. De tegelrand en het hout, dat we helder groen gaan verven, is voor een volgende vakantie. Je ziet nog een gat in het aanrecht. Dat is voor de spoelbak. Die wordt nageleverd en kan nog niet geplaatst worden. Het schilderwerk aan de keukenkant is helemaal klaar (wat een werk) en moet aan de andere kant nog gedaan worden. Ook dat doen we een van de volgende keren.

Vandaag kwam de elektricien het stopcontact voor de oven aansluiten. Aankomsttijd tussen 7.00 uur en 8.00 uur. Dat betekende de wekker zetten en niet al te veel uurtjes slaap vannacht.
Vandaag gaan we samen wat dingetjes afwerken, zoals plintjes en lampjes en wat er nog maar meer te doen is aan prutswerk. Afgewisseld met af en toe lekker in de zon een kopje thee of een drankje nuttigen.2 opmerkingen:

  1. De blogberichten volgen elkaar in razend tempo op. Ik lig alweer een dag achter. De keuken ziet er keurig uit. Ik ben benieuwd wie er wanneer voor het eerst gebruik van gaat maken. Ik zet mijn centen in op mijzelf!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat zou zomaar kunnen maar wie is mijzelf......

      Verwijderen