dinsdag 7 juli 2015

Van het ene thuis naar het andere thuis.

Eigenlijk hadden we gepland om zaterdag naar huis te gaan. De weerberichten gaven aan dat zaterdag een erg warme dag zou worden. Daarom hebben we gekozen voor de zondag, de laatste dag van onze vakantie. Dat gaf ons mooi de tijd om zaterdag alles rustig op orde te brengen, gras maaien, kantjes knippen de tuin schoffelen, schoonmaken etc.
Zo konden we op zondag ons huis in een opgeruimde en nette staat achterlaten. Een moeilijk moment. Het afsluiten van een periode waarin we lekker bezig zijn geweest, zonder de druk van de tijd en zonder agenda en verplichtingen. HEERLIJK. Zo hebben we een heerlijke vakantie gehad, anders dan anders maar zeker vakantie. De dag van vertrek is dan altijd een lastige. Hier zie je Gerrit de deur afsluiten. Een laatste check buitenom en dan weg, niet teveel omkijken.


Onderweg wordt onder aandacht al direct afgeleid. We ontdekken een vos langs de kant van de weg. De vos blijft ook langs de kant van de weg als wij even langzaam gaan rijden om de vos beter te kunnen zien en eventueel een foto te kunnen maken.

Daarna weer verder. Om 12.00 uur vlak voor de brug bij Malmö ging de telefoon. Gauke vroeg of we nog thuis kwamen, ze stonden bij ons huis en wilden graag even kijken. Jammer. We hadden Gauke en Oukje graag laten zien waar we zo druk mee zijn geweest. Echter dat ging niet, we waren al weg. Misschien volgend jaar.

Onderweg hadden we het nodige oponthoud. Eerst konden we niet doorrijden over de brug naar Denemarken. Vervolgens veel oponthoud op de Duitse autobaan. Zo hebben we een lange reis naar huis gehad, een uurtje of 14.
Nu gaan we weer verder met ons leven in Dokkum. Het een kan niet zonder het ander, zegt Gerrit dan. We kijken terug op een goede tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten