vrijdag 5 juni 2015

Twee nieuwe oude deuren en een kleuterwijsje

Ons huis heeft een aanbouw, dat is het deel waarin vroeger de dokterspraktijk was gehuisvest. De aanbouw bestaat uit 4 kamers en een badkamer. Van deze aanbouw gaan we een gastenverblijf maken is het plan. Daarmee is geen haast, we gaan er af en toe even mee aan het werk.
In onze kelder staan twee oude kozijnen met bijpassende deuren. Deze deuren zijn loeizwaar. Gerrit had het plan opgepakt om een van deze deuren te herplaatsen tussen ons huis en de aanbouw, zodat we de aanbouw af kunnen sluiten en de kamer waarin deze deur hoort weer een kamer is en geen doorgang naar de aanbouw (snap je het nog....).
Hier zie je de afgehangen deur die de aanbouw afsluit van het woongedeelte.
Die zware deur moest dus uit de kelder komen. Of ik die mee kon tillen, was de vraag. Nu ben ik de slapste niet maar na uit alle macht tillen aan de deur kreeg ik hem niet van de grond.
We zijn daarom naar Karlborg gereden (16 km) om daar een steekwagentje te kopen. Nu kunnen we een deel van de deur op de steekwagen laten rusten en kan iemand anders, lees Gerrit, de deur tillen en sturen. Om de deur te kunnen tillen had hij op het te tillen uiteinde van de deur twee houtklemmen bevestigd. Helaas heb ik hiervan geen foto's. De houtklemmen waren de handvaten waaraan getild kon worden. Zo zijn we heel voorzichtig vanuit de opslag, door de garage, over de oprit in de tuin naar het stoepje van de voordeur gereden of gelopen. Daar moesten we nog een trappetje op en ook dat ging en zo kregen we de deur uiteindelijk in de kamer waar hij in het kozijn afgehangen moest worden. Het was een hele overwinning dat dit, met veel vernuft (waarin Gerrit erg goed is), ons zo is gelukt.
De deur hangt nu! Dus nu bestaat ons huis uit twee delen, ons woondeel en de aanbouw of het gastenverblijf.
Gerrit is verder gaan werken in de aanbouw. Daar is een buitendeur die geblindeerd was. We willen die buitendeur weer functioneel maken en daarvoor moest er dus een stuk van de wand uitgebroken worden om de deur op te zoeken. Hij zit er nog....., we hebben dus vanaf nu een derde buitendeur al is deze nog afgesloten omdat de sloten afgedopt zijn. Om de buitendeur helemaal functioneel te maken moeten we eerst weer materiaal aanschaffen.

Ik zat al die tijd in de kelder en had de hele dag een kleuterdeuntje in mijn hoofd zitten: ' In de kelder is het donker, nooit is daar de zonneschijn, nooit is daar de blauwe hemel............ Annemaria Koekoek! Het wilde maar niet uit mijn hoofd. Wat deed ik daar in de kelder.
Wel....
De kelder heeft diverse vertrekken en opslagruimten. Een van die vertrekken is mijn washok.
Ik heb de wanden en het plafond van het washok gewit en de vloer in de betonverf gezet en de kozijnen van de oude verflaag ontdaan en in de nieuwe verf gezet. Mijn washok is nu lekker helder wit met Falunrode accenten en een grijze vloer. Nu zou ik heel graag vandaag alle dingen op zijn plek zetten echter de betonverf wil maar niet drogen. Wie weet hoe lang het duurt voordat betonverf weer beloopbaar is?? Ik moet maar even geduld hebben.


2 opmerkingen:

 1. Hej hej vakantiegangers, wat leuk om alles weer te volgen! Er gebeurt en verandert veel in jullie pied-à-terre!!!We komen gauw kijken, hoor! laten nog weten wanneer we afreizen en of het uitkomt! Ergens eind juni.
  Lfs Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej, hej Lilian en Theo,
   Leuk dat je even reageert op mijn blog. We zijn idd lekker bezig, we hebben er veel lol in, we aarden lekker zo in onze pied-à-terre!!! Leuk dat jullie even lang komen, laat maar weten wanneer het zover is. Voor ons mag dat natuurlijk nog even duren want jullie weg betekent voor ons weer terug :) en wij willen hier de hele zomer wel blijven.

   Verwijderen