vrijdag 19 juni 2015

24 uur regen, een nieuwe keuken en een andere keuken.Sinds we gisteren Greetje naar het vliegveld in Linköping hebben gebracht regent het. Gisteren was dat niet zo erg want het vervolgprogramma in Linköping was de Ikea. We hadden op het programma staan dat we bij de Ikea zouden gaan kijken naar de keuken die we op internet al hadden uitgezocht 
voor ons gästhus. Dit is hem! Die van ons wordt natuurlijk ietsje anders omdat onze ruimte anders is ingedeeld. Maar toch, onderkastjes, aanrecht en bovenkastjes met kleine kastjes daar weer boven, dat alles komt ook in ons gästhus. Ook zijn we van plan de groene achterwand ins ons keukenplan op te nemen. We zouden nog even bezuinigen op de gootsteenbak, echter dat leverde protest bij Greetje die vond dat dit juist de eye-catcher van het hele keukenplan is. dus die bezuiniging hebben we niet doorgevoerd. De keuken is besteld; we hebben samen met een medewerker van Ikea de hele keuken ingetekend in het programma, dat alles gebeurde in het Zweeds als uitdaging en oefenmogelijkheid voor mij, en daarna hoefde er alleen nog maar op de knop bestellen gedrukt te worden en klaar was Kees. Volgende week donderdag wordt de keuken bij ons afgeleverd. Voor die tijd werkt Gerrit verder aan het dichtmaken van de muren en het plafond. Het begint er nu helemaal als een ruimte uit te zien.

Omdat het toch zo regende kon ik vandaag beter niet buiten in de tuin werken. Ik heb dus maar een binnenwerkje gekozen. Eigenlijk twee. nr. 1 was het opruimen van de gereedschapskast. Dat is een werkje waar ik niet helemaal blij van wordt, het werkje nr 2 was het sauzen van de keuken. Onze keuken zag er op zich bewoonbaar uit maar de kleurstelling was niet voor de volle 100 % onze keuze. Alle muren geel met deurtjes van eiken....Niet mijn favoriete combinatie.Ik heb de keuken leeggehaald en bedacht dat ik een van de muren in dezelfde kleur ga sauzen als de woonkamer. Een aantal andere muren heb ik gesausd in een soort lei kleur en weer andere muren heb ik in de Ral 9010 gezet. 3 kleuren, als je wit een kleur mag noemen, is voor mij een gewaagde keuze. Meestal houd ik het rustig bij een kleur........
 Aan het einde van de dag ziet
het er echt anders uit.


Alls weer schoongemaakt en de collectie Jie tegeltjes weer aan de muur. Voldaan zit ik nu in mijn veranderde keuken deze blog te schrijven.

7 opmerkingen:

 1. Jullie gaan wel als een speer!!! Dat word wennen als er straks niks meer te doen is. Jullie kunnen altijd bij ons verder gaan met schilderen hoor!!! Dat is nog láááááng niet klaar! Hebben jullie nog midsommar gevierd!! Niet vergeten te ontspannen hoor!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Johanna,
  Nu kan ik tenminste zien,waar de door mij verkochte Jietegels terecht gekomen zijn. Ziet er heel leuk uit.
  Groet,Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej hej Annelies, Wat leuk om een reactie van je te ontvangen op mijn blog. Inmiddels heb ik nu een hele verzameling Jie tegeltjes en ze komen nu veel mooier uit op de wit geschilderde muur. Mocht je in de buurt zijn en we zijn thuis, kom dat gerust even aan om met eigen ogen te aanschouwen.

   Verwijderen
  2. Hej Johanna,
   We zijn net een week thuis na 2 weken Öland. Geweldig gehad,maar nu mogen we weer wachten tot september...dan zitten we in de buurt van Nel. Zweden is verslavend, vind je niet, maar wel een onschuldige verslaving. Inmiddels hebben we ook de beeldjes van Jie ontdekt. Van Öland een prachtige eland meegenomen.
   Groet,Annelies

   Verwijderen
  3. Eind augustus begin september zijn wij ook weer een week hier. De arborist komt dan onze bomen snoeien en stabiliseren. Ook wij zijn hier ontzettend graag, ruimte om te ademen, ruimte om te leven en voldoende plekken waar het helemaal stil kan zijn.

   Verwijderen
 3. Heerlijk! Wij hebben onze keuken laten spuiten, iets wat we al een lange tijd wilde doen en nu de tijd en ruimte voor hebben. Het resultaat is super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thomas, bedankt voor je reactie; maar welke Thomas ben je?

   Verwijderen