dinsdag 26 mei 2015

Hjo

Na een hele nacht slapen, liggen ze tijdens het ontbijt lekker in hun mandje verder te slapen. Echt actieve  honden dat is zo wel te zien.
Vandaag zijn we in Hjo geweest. Gisteravond heb ik op Blocket, in Hjo een oven gekocht. Onze oude oven deed het nog goed maar vertoonde roestplekken en begon er wat desolaat uit te zien. Op Blocket was ik al een poosje aan het zoeken naar een vervangend exemplaar en gisteravond vond ik die in Hjo. Hjo is een leuk stadje waar we wel vaker zijn geweest. Het ligt aan het Vättern en het heeft een levendig centrum en leuke kleine visrestaurantjes met prachtig uitzicht over het imposante meer.
De koop van de oven was snel gesloten. We kwamen aan bij een keurig huis waar de deur al open ging voordat we konden aanbellen en de over stond al op ons te wachten, keurig schoon, er mankeert niets aan. Het is precies de over die ik wil hebben. Niet te modern met allerlei snufjes maar rechttoe, rechtaan en met hetelucht.
Na de koop zijn we nog naar een Loppis geweest. Daar zagen we twee leuke stoelen en een tafeltje echter de eigenaar wist niet wat de prijs was???? Ze wilden wel ons telefoonnummer noteren echter dat hebben we maar niet gedaan. We komen wel weer eens wat tegen.
Na de loppis zin we naar de haven gereden en daar hebben we in een klein restaurantje aan het meer een lekker broodje garnaal (räksmörgå

s) gegeten.
Daarna zijn we naar huis gereden en hebben we onze nieuwe oven in de keuken gezet. Het is een oven met een glashåll. De glasplaat was wat aangekoekt en die hebben we eerst mooi schoongemaakt. De oven ziet eruit als nieuw.

De oude

De nieuwe


5 opmerkingen:

 1. Knappe oven hjer! Witte jim wat een skillet is? Ik hew der ien foar us trouwen krygen fan Mikel en dy soe der knap yn passe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik haw gjin idee hwaten skillet is. Kinst it me utlizze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net wat ik zoek! Ik heb er nog één met 4 kookplaten. Een skillet is denk ik een gietijzeren pannetje die wij altijd gebruiken op een vuurtje in het bos. Even googlen Johanna!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De nije oven liket wol volle op de alde oven! Jim binne al wer actief oan de slag sjoch ik wol. Ot jim er mar in hoop plesier ien hawwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo vakantiegangers dus alweer lekker aan het shoppen geweest.
  De oven ziet er mooi uit hoor. Dat wordt bakken tijdens de vakantie.
  En hoe is het weer bij jullie?

  En Henk een skillet is een gietijzeren hapjespan maar je kunt er ook wel een pizza in maken. Hij is geschkt voor alle warmtebronnen. Je kunt hem ook op de bbq gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen