zaterdag 4 april 2015

Våren här kommit hit

Het is volop voorjaar (Vår) hier in Zweden. Elke dag weer is de lucht prachtig blauw en schijnt de zon volop. Ik word er helemaal blij van. Volgende week zal het wel 14 graden worden vertelt Gerrit me net.

Gistermiddag heb ik de violen geplant, dat staat weer helemaal vrolijk. Ik heb de aarde gebruikt van de molshopen; mooie losse aarde.
Vanmorgen zijn we drie uur wezen wandelen op de Grotte-berget. Tegenover ons huis kunnen we zo het bos inlopen. In het bos zijn een aantal wandelroutes uitgezet. Een daarvan hebben we deze ochtend gelopen en die bracht ons bovenop de Grotte-berget. Op de helling van Grotte-berget ligt het vakantiepark 'Källebacken' 

Bij Källebacken zijn een aantal uitzichtpunten aangegeven waar je een prachtig uitzicht hebt over het Vangdalen en het Viken (meer). Een prachtige locatie met fantastische vergezichten. Onderstaande foto's zijn daar genomen. We troffen daar zelf nog een oude skilift aan, niet meer in gebruik.
Uitzicht over Vångdalen

Uitzicht over het meer Viken
Johanna met Arvid en Finn

 Tijdens onze wandeling zag ik dit liggen. Volgens mij zijn het braakballen en misschien van een uil?Je ziet het misschien op de foto niet zo heel goed maar je ziet allemaal haar.

Verder wandelend zie je op een plek waar veel zon schijnt overal kleine bloemetjes opkomen. Op deze foto zie je een soort madeliefje maar dan helemaal geel. Heel mooi.
 Het was een heerlijke wandeling.
Thuisgekomen eerst een kopje thee gedronken en daarna weer in de tuin gewerkt. Het snoeiwerk schiet al heel aardig op.
Volgende week komt de boomspecialist of Arborist. Hij komt voor consultatie van onze bomen. Die worden erg groot en de takken komen bijna tegen ons huis aan. We willen graag de bomen gesnoeid hebben en hij gaat bekijken of dit kan en zo ja hoe dat dan moet.
We hadden een prachtige dag.

7 opmerkingen:

 1. Mooie foto's sees! Hoe giet it no maai jim Zweeds?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe is t mei de onregelmatige wurkwudden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. We reviewe alle dagen we sille dus wol fierder komen tink.

   Verwijderen
 4. " Volgende week komt de boomspecialist of Arborist. Hij komt voor consultatie van onze bomen."
  Veel succes met de bomen.

  Gr. Gauke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij komt eerst kijken en geeft een advies. Daarna zien we hoe het verder moet. Stapje voor stapje. De appelbomen doen we zelf. Zie de post van vandaag.

   Verwijderen