donderdag 9 april 2015

Flera blommor i vår trådgård

Gisteren hadden we een vrije dag. We hebben een beetje aangerommeld. Nog wat beduust van de goedgekeurde schoorsteen waarvan we (Gerrit) zoveel werk hebben gehad in de nachtelijke uurtjes.
Tegen de avond hebben we nog een tochtje gemaakt in de omgeving. We zijn langs plekken gekomen waarvan we het bestaan nog niet wisten. Zo mooi! Ondermeer in Skagen een
stavkyrka gezien. Dat is een kerk helemaal van hout, ook de dakpannen.
Vanochtend een slow start om de pijnlijke spieren wat op gang te laten komen. Ontbijtje, even de review van memrise gedaan en daarna de tuin weer in. De rest van de bomen gesnoeid.
Ziet er zo toch netjes uit!! Wij zijn geen profs maar we vinden de boom zo toch netjes gesnoeid.
De rest van de dag doorgebracht met het opruimen van het snoeihout. Dat is nogal veel zoals in een van mijn vorige blogs te lezen is. De tuin is nu weer netjes. Dat vond ook Gunter die vandaag even bij ons langskwam. Gunter is de voormalige eigenaar van het huis. Af en toe komt hij even langs om te kijken waar we mee bezig zijn (en of we wel goed op het mooiste huis van Undenäs passen).           

Toen alles opgeruimd was heb ik nog wat foto's genomen van bloemetjes in onze tuin (trädgård). Er bloeit van alles tegelijkertijd. Het voorjaar is hier uitbundig na een hele week vol zonneschijn. Vanavond hebben we de öppet spis voor de eerste keer aangemaakt. We hebben eerst, om de schoorsteen ietsje op te warmen twee buiten kaarsen in de open haard aangestoken en daarna heeft Gerrit wat snoeihout van vorig jaar opgezocht. Dit brandt prima. Het is heerlijk warm in de kamer wel 22 graden. We vinden het samen een hele belevenis na de werkzaamheden in de nachtelijke uurtjes afgelopen dagen
Gerrit steekt voor de eerste keer de open haard aan. 

.
Het rookkanaal trekt prima!! We zitten er samen heerlijk van te genieten. Ook Arvid en Finn vinden het heelijk warm bij de open haard.
1 opmerking:

  1. De bloemetjes zijn bij jullie al wat verder dan bij ons, maar het begint hier nu ook te komen. Heerlijk, de warme tijd weer tegemoet!

    BeantwoordenVerwijderen