zaterdag 11 april 2015

En sista utflykt

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar Askersund. We vinden dat een leuk stadje, gelegen aan het Vättern.

De reis ernaar toe is ook altijd spectaculair door Tiveden Nationaal Park.
We kwamen daar deze Berk tegen die waarschijnlijk net was aangevreten door een Bever.


Hier wat sfeerfoto's
 Onderstaande foto's zijn genomen in Askersund. Dit is de Storgatan. Leuk het rijtje rode huizen met voor ieder huis een trapje en op de trapjes voorjaarsbloemen. Het was een mooi gezicht.
 In Askersund kun je bij de bakker een heerlijk kopje koffie drinken met iets lekkers erbij. Fika noemen de Zweden dat. De bakkerij is ingericht in oude stijl. Het is er altijd druk, terwijl Askersund zelf maar een heel klein stadje is. We zaten achterin met uitzicht op de binnenplaats. De foto is genomen door het raam en waarschijnlijk daardoor ietsje wazig.Bij thuiskomst hebben we nog even genoten van deze prachtige voorjaarsdag die iets Mystics had vandaag.
De vogeltjes hebben het erg druk. We hebben pimpelmezen en boomklevers en koolmezen in de bomen van onze tuin. De nestkastjes die we hebben opgehangen zijn nog niet bevolkt. Misschien komt dat nog. Het was een prachtige dag.

Voordat we weggingen kreeg ik van Theo en Lilian een mooi potje met mijn lievelingsbloem. Ze zijn mooi uitgekomen Lilian. Ik laat ze in de keuken staan.


1 opmerking:

  1. Ha, dat is mooi, zeg!
    We beleven het met jullie mee.

    Warme groet,
    Lilian

    BeantwoordenVerwijderen