zaterdag 1 november 2014

Webcam

Voor mijn verjaardag, 14-2, krijg ik een webcam. Omdat 14-2 nog eventjes op zich laat wachten en we nu in Zweden zijn, heeft de koop nu al plaatsgevonden. Het lijkt mij namelijk zo leuk om thuis, hier in de tuin en over Vångdalen te kunnen zien. Vandaag heeft Gerrit de webcam geïnstalleerd. Op de gebruiksaanwijzing staat plug and play echter de werkelijkheid leert dat het installatieproces wel eventjes tijd neemt.Vooral wanneer bij het downloaden van de besturingsapp de teksten uitsluitend in het Chinees zijn. Nu hebben we wel een stevige band et China, echter de Chinese taal zijn we nog niet helemaal meester. Een telefoontje met de helpdesk leerde ons dat het met de nieuwe IOS versie te maken heeft. Er wordt aan gewerkt en volgende week zou het probleem zijn opgelost. Gelukkig had ik de nieuwe IOS nog niet op mijn telefoon geïnstalleerd zodat we op mijn iphone de teksten in het Engels konden lezen. Dat leest een stuk gemakkelijker.

 We hadden gedacht de webcam op het hoekje van de altan te plaatsen. Hij kan nl 360 graden draaien en zo kunnen we achter ons huis en naast ons huis kijken. We kunnen zo net nog een stukje van de straat zien. Hier is Gerrit de webcam aan het monteren.

 Ik heb de hele dag verder gewerkt aan de bladeren. Het ruimt al heel mooi op.Het is heerlijk om buiten te zijn. We hebben hier prachtig mooi herfstweer.
Wat verder heel leuk is, is dat ik 4 nieuwe tegeltjes aan mijn Jie Landskapsblommor tegeltjes kan toevoegen. Nel heeft ze voor mijn gevonden op de Loppis die ze vandaag bezocht.Ik vind het heel leuk dat zij me helpt zoeken. Nel woont in Munkfors en samen met haar man Jan, kijk maar eens op Jan en Nel wonen in Zweden, bezoekt zij regelmatig een Loppis.  In totaal heb ik dan nu 12 tavlor (tegeltjes). In totaal zijn er 25 en ik wil ze graag allemaal verzamelen.

5 opmerkingen:

 1. No jimme bin net lui west juster.
  Hjoed mar efkes yn de vakantie-modum.
  Nei al dat hurde wurkje hawwe jimme dat wol fertsjinne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heit sjocht er mar seer intelligent by. Dat mat hielendal goed komme toch ik sa. De tun laait er ek wer mooi by. Wy binne wol neiskjirrich naai de tegeltjes. Is er ek een foto fan de verzameling?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die stiet bij it haadstik "fan alles wat".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een vraag voor Johanna. Kun je mij op een of andere manier een emailadres sturen?
  Piet Beintema

  BeantwoordenVerwijderen