dinsdag 28 oktober 2014

Nog een nachtje

Al een aantal weken zijn we aan het aftellen. Vandaag zet Håkan de kachel op 20 graden zodat wanneer we aankomen het huis lekker warm is.
We zijn hier al weer druk met de voorbereidingen.  Zo gaan we tegenwoordig naar Zweedse les in Groningen aan de volksuniversiteit en zijn we thuis heel druk aan het oefenen met Zweedse taal oefeningen op internet. Op Memrise, een internetsite, hebben we heel veel oefenmateriaal gevonden. We hebben nu elk een account aangemaakt en we oefenen ons suf. Daarnaast kijken we af en toe een Zweedstalige crime om te kijken of we al wat meer van de taal kunnen verstaan. Dat blijkt het geval. Gerrit heeft een webcam gekocht die we gaan aansluiten. Zo kunnen we thuis steeds even een blik werpen op de tuin en kunnen we observeren of de elanden er ook weer zijn.  Verder gaan we een buiten temperatuur sensor plaatsen zodat we de temperatuur zowel buiten als binnen kunnen aflezen.... over controle gesproken....
Het is gewoon heel leuk dat, wanneer wij in Nederland zijn, we ook even hier kunnen zijn, al is het digitaal en al is het maar voor eventjes. Verder ga ik ook alvast wat kerstspullen meenemen. In december zal de auto wel redelijk gevuld zijn wanneer we met zijn allen op reis gaan.
Afgelopen zaterdag hebben we op aanraden van Jan, eigenaar van Makken Undenäs die ons als tip van de week het advies gaf een bladblazer mee net nemen,  een bladblazer gekocht bij Raadsma in Dokkum. Jan rijdt elke dag langs ons huis en ziet natuurlijk dat deze vol ligt met bladeren. Dus ... we zijn er klaar voor Jan!
Verder hebben we niet echt spectaculaire plannen en vinden we het fijn weer even thuis te zijn in Zweden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten