vrijdag 5 september 2014

Tiveden...

 Vanmorgen was ik al vroeg wakker 6.30 uur. Ik ben naar beneden gegaan en zag daar wederom de deken van damp over Vångdalen hangen. Het is een prachtig gezicht en ik heb het vanochtend even vastgelegd. Wij kijken er, omdat ons huis hoog ligt, overheen. Langzaam maar zeker lost in de loop van de vroege ochtend de mist op.
Na het ontbijt zijn we naar Tiveden gereden. We hebben daar een lange wandeling gemaakt door een deel van het Nationaal Park. Oh… wat is het daar indrukwekkend mooi. Hieronder zie je een aantal foto's die ik heb genomen. We hebben heel veel paddestoelen gezien. Daar zijn we niet zo deskundig in, wie weet komt dat nog in de toekomst. Wat is dit voor soort paddestoel. Wie het weet kan me informeren. Heb al gezocht op internet maar kan  hem niet vinden. Hier zijn we aangekomen bij Stenkälla. Een enorme kolos steen.


Het was een prachtige wandeling die we hebben afgesloten met een ijsje gekocht in de Landhandel van Tived, wat op zich ook een beleving is. Het is een heel kleine winkel waar geen nee te koop is. Er werken een drietal mensen in die zo te zien genieten van het goede des levens. Prachtig!

6 opmerkingen:

 1. Zo wat een prachtige omgeving.
  Toch nog even echt het vakantiegevoel opgedaan.
  Super hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een moaie foto's! Ha ik dit moaie lanskip toch kerkt even mist in juli. Fan paddestoelen ha ik ik gijn verstaan dus dat lit ik even oan een oar oer. xx Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles sjen kin ek net yn ien keer. 't Komt noch wol ris en oare kear.

   Verwijderen
 3. Mooi hoor, die foto's. Dat maakt het bloglezen extra aangenaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is volgens mij de grote sponszwam! Maar hij is denk ik al wat uitgedroogd! Google maar even.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja daar lijkt hij inderdaad erg op. Dat zal em zijn. Kun je een sponszwam eigenlijk eten?

  BeantwoordenVerwijderen