donderdag 4 september 2014

Russische warmte


 We hebben echt schitterend weer de afgelopen dagen. In de Zweedse krant stond dat het Russische warmte is die ons blij maakt.Bij het opstaan is de hemel helemaal blauw, er is bijna geen wind en het is heerlijk warm zo ongeveer 21 graden.
Gisterochtend hebben we eerst een wandeling gemaakt met Arvid en Finn. Tijdens de wandeling hebben we zaad gezocht van Lupinen, die willen we nl graag in onze tuin hebben volgend voorjaar. De meeste planten hebben hun zaad al gezaaid maar gelukkig vonden we toch nog een aantal zaadhulzen met zaad erin. Die hebben we geplukt. Tijdens het zoeken zagen we ook nog een Lupine in bloei!! Het lijkt wel voorjaar! Thuisgekomen van de wandeling heb ik het zaad uit de hulzen gehaald en in de tuin gezaaid. Ben benieuwd of er volgend jaar jonge planten van groeien en bloeien. Dat laatste zal wel niet omdat ze tweejarig zijn.
Na het ontbijt zijn we naar Skövde gegaan om te winkelen. Daar hebben we voor Gerrit een nieuwe outfit aangeschaft en zelf heb  ik een blauw truitje gekocht. Goed geslaagd. Voor de rest hebben we daar een poos op het plein op een bankje gezeten. Er was veel te beleven. Binnenkort zijn er verkiezingen en de politiek was erg actief op het plein. We hebben het zitten observeren. Politiek lijkt hier te leven. Veel jongeren lieten zich informeren door de diverse partijen vertegenwoordigd op het plein. Tegen het einde van de middag zijn we naar Törrebode gereden om een onderdeel voor onze grasmaaier te halen. Daarna zijn we rustig naar huis gereden.

Omdat we in Skövde uitgebreid geluncht hadden besloten we de warme maaltijd maar te skippen.
Dat gaf tijd om andere dingen te doen. Gerrit heeft nog in de tuin gewerkt en ik ben gordijnen gaan maken.


 Van Femke had ik de overgordijnen gekregen die zij in haar huis in Hilversum had hangen. In totaal 6 gordijnen en gebroken wit en perfect passend bij de vitrage die ik deze zomer had aangeschaft. Die gordijnen heb ik in de lengte middendoor geknipt en op lengte gezoomd. Ze hangen nu naast de vitrage en ik vind het heel mooi staan. Ben er erg blij mee Fem!.

Om half twee zijn we gaan slapen, we hadden dus een lekkere lange avond.
Vanmorgen bij het ontwaken scheen de zon alweer volop.
Jan en Nel zijn vandaag bij ons lang geweest, die waren op terugreis naar huis van hun vakantie in Nederland. We hadden een heel gezellige middag. Jan heeft ons nog tips gegeven over een aantal zaken waarmee we rekening moeten houden voor de komende winter. Hij is ervaringsdeskundige en heeft zich helemaal verdiept in de Zweedse bouwtechniek en zaken die hiermee annex zijn. Rond een uur of vijf zijn ze vertrokken naar huis na eerst nog even het voorraam van de camper te hebben schoongemaakt voor het geval ze fotografeerbare elanden op de weg zouden tegenkomen. Ja, ja je moet er altijd klaar voor zijn.


 Daar gaan ze dan. Nel maakt een foto voor haar blog en ik maak er eentje voor de mijne.

 Na het bezoek van Jan en Nel heeft Gerrit zich weer verdiept in zij CIA achtige bezigheden. Ik begrijp uit de toon waarop hij spreekt dat het allemaal niet zo wil. Ik heb me daarom maar ontfermd over het wespennest. Heb er eerst voorzichtig eens tegenaan getikt. Er kwamen een aantal wespen naar buiten maar een horde wespen was het absoluut niet. Daarna heb ik met de schoffel het nest losgemaakt van het dak. Het kunstwerk viel uiteen, jammer voor de 50 wespen die erin woonden.
 Daarna nog een paar sfeerfoto's gemaakt van de vroege avondschemering. Het was een prachtige dag vandaag.
3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de gastvrijheid, het was erg gezellig. Ik wilde een paar jaar terug ook lupinen in onze tuin en heb toen een paar jonge planten uit de berm vandaan overgeplant in onze tuin. Het jaar daarop allemaal lupinen die zichzelf weer zaaien en elk jaar heel veel bloemen geven. Die plant op de foto lijkt me daarvoor ook zeer geschikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.S. We hebben trouwens 2 elanden gezien onderweg, vlak langs de weg, maar het was al te donker om te fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Nel,
  Ik had dat ook al geprobeerd in juni maar de Lupinen zijn toen niet aangeslagen en helemaal verdord. Dat vind ik dan zo jammer. Daarom heb ik deze laten staan en zaad geplukt. Ik wacht geloof ik eerst eens af wat er nu gebeurt. Lukt het niet dan schep ik er volgende zomer weer een paar uit. Er staan er tenslotte toch genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen