vrijdag 29 augustus 2014

Wat is het hier weer heerlijk!


Na een hele dag werken woensdag zijn we om 17.30 uur in de auto gestapt. Die hadden we maandagavond en dinsdagavond helemaal ingepakt zodat we woensdag snel konden vertrekken. We hadden een heel voorspoedige reis, en we zijn in een keer naar Zweden gereden.
's Ochtends kwamen we om 7.30 uur aan. Onderweg hebben we een aantal malen een stop ingelast, de laatste in Hjo een klein stadje aan het Vättern. Daar hebben we genoten van de opgaande zon. Het weer is hier heerlijk, overdag lekker 20 graden.
Donderdag hadden we een heerlijke start van onze vakantie. We hebben, na eerst wat te hebben  bijgeslapen, een wandeling gemaakt naar Näs.


Dat is een wandeling van ongeveer 6 km. Näs ligt aan het Viken, dat is een meer hier vlak bij. Bij Näs is een klein haventje. Wij vinden het daar heel echt schitterend. Kijk zelf maar...


 Op de terugweg kwamen we deze slang tegen. Een adder, dat is een giftige slang. Het was een kleintje deze keer. We moeten met Arvid en Finn, onze honden, altijd goed opletten, ze springen er zo op af.


 Op de terugweg maakte ik deze foto. In de verte zie je de kerk van Undenäs, het dorpje waar wij 'wonen'. Mooi verscholen tussen de bomen.

 Hier zie je een aantal oude huizen aan het begin van onze straat. Deze zomer zijn ze mooi geschilderd en het ziet er weer prachtig uit.


 Wat iet minder prachtig is, is dit wespennest onder onze dakgoot. Gelukkig is het een klein nest, overigens fantastisch mooi gemaakt door de wespen. Waarschijnlijk kunnen we het zelf verwijderen. Eerst maar even studie maken van hoe dat moet.

Gerrit had vandaag een pech dag. Er was een moer van de grasmaaier afgerammeld. Toen hij even snel een nieuwe wilde halen botste hij met onze fietsen, die nog op het dak van de auto stonden, tegen het dak van de benzinepomp. De fietsen belandden naast de auto, dikke krassen in de lak, de fietsendragers kapot en de benzinepomp en onze fietsen beschadigd. Thuisgekomen kreeg hij nog een preek van mij want ja je moet je spanning even afreageren, we waren wel even van slag. Dat laten we nu maar achter ons, Gerrit is gelukkig nog heel.
5 opmerkingen:

 1. Wat is it mooi der! Wol sneu van de pech en de beskadigingen.. En de auto hie nog wol in bril op! Wie hat de foto fan jimme op it bankje makke?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat is een goeie Suzz, de auto mei een bril op! Waarskynlijk hiene de glezen niet de goeie sterkte.
   De foto haw ik sels makke mei de selsontspanner. Stean we der ek eens tegeare op.

   Verwijderen
 2. Jullie hebben in korte tijd toch wel weer heel wat beleeft.
  Gelukkig is Gerrit heel dat is veel belangrijker.
  Nog heel veel plezier in het mooie Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mear as an oere oan de telefoan en gjin seconde hewwe jim it hjir oer hant. Nei al dy kearen dat jim it nog hewwe oer de skibak in de parkear garaasje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bedoelt die keer daast do mei de skibak tsjin it dak van de parkeergaraazje riden biste,,,Ja dat kin ik me noch goed herinnerje. goed ast dat noch efkes we beneamst. It wie has fuortsakke in myn geheugen. Dat fan heit wie ek al wer wat wist, mar do sisl wol fuorkomme dat dit verhaal no uitdooft. Kinst der straks een Sinterklaasgedicht oer kreuiwe.

  BeantwoordenVerwijderen