woensdag 11 juni 2014

Winkelen…..

Vandaag begon de dag wat laat. Tegen de ochtend was ik nog in diepe slaap gevallen en 9.15 uur werd ik pas wakker. De warmte hield mij vannacht wat uit de slaap. Eigen schuld hoor, ik ben nog niet zo handig met een 4 seizoenen dekbed. We hebben het zomer dekbed in de kast liggen en het herfst en voorjaarsdekbed ligt in de hoes. Wanneer het dan overdag 26 C. is , broei ik het bed uit.


Vandaag eerst rustig en uitgebreid ontbeten op onze altan.
Zo is de altan nu.

Die is nu bijna helemaal klaar. Er zitten ondertussen 12 liter verf in want het oude hout is uitgedroogd en absorbeert veel verf. Morgen komen er nog nieuwe planken aan de zijkant. Die moet ik nog verven en wanneer die gemonteerd zijn door Gerrit is de altan voorlopig naar de zin. Van een somber hok is het nu een fris en fleurig onderkomen voor zonnige dagen geworden.
Elk planken heeft 5 zijden die geverfd moesten worden. Ik kan geen plankje meer zien.

Zo was de altan
Vandaag zijn we na het ontbijt weer naar het stort in Karlborg gereisd om daar het snoeiafval heen te brengen. Daarna doorgereden naar Töreboda om bij de XL bygg de laatste verf te kopen voor de altan en de bestelde luxaflex ophalen. Daarna zijn we naar Skövde gegaan om daar andere inkopen te doen. We hebben daar o.a. een nieuwe set tuinstoelen gekocht. Volgende week kunnen we die ophalen. De verdere lijst met inkopen zal ik jullie besparen, die varieert van snoeren tot een printer. Het was echt een dagje naar de grote stad…..voor dorpse mensen.


2 opmerkingen:

  1. De veranda ziet er kleurrijk uit. In het Chinees zouden wij zeggen: 'xinkula' -- wat zoiets als 'harde werker' betekent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We kinne wol stelle dat dit foar us een wurkfekaansje is. Het leuke is dat alles wat we dogge foldwanning jout en het gehiel mooier makket. we hawwe der een protte nocht oan.

    BeantwoordenVerwijderen