dinsdag 10 juni 2014

Natuursteenpad….


Al tijdens de eerste bezichtiging van onze tuin zagen we her en der verspreid natuurstenen tegels liggen. Staptegels dachten wij eerst. Totdat we van de vorige bewoners een schilderij kregen aangeboden van ons huis zoals het oorspronkelijk is geweest. Op dat schilderij is te zien dat er een pad loopt van de voorkant van ons huis naar een uitgang met een hek. Dat hek is er nog steeds. Daarom is Gerrit met een schep gaan steken om te kijken of er misschien nog meer stenen liggen. En ja hoor, op de plek waar vroeger het pad liep liggen nog steeds natuurstenen tegels. Daarom zijn we gaan graven en wat blijkt…. voor ons huis ligt een groot tegelplateau en vanaf daar loopt het pad. Gisteren en vandaag zijn we daarmee aan het werk geslagen.


Zo was het
Zo is het nu
Gerrit graaft het pad uit en ik herstel de delen niet niet meer intact zijn. Ergens anders uit de tuin (om de Altan heen) liggen een aantal van die tegels die waarschijnlijk in 1977, toen de Altan is gebouwd, uit het pad zijn gehaald. Dus die gebruik ik nu weer om het pad te herstellen.

Het pad met aan weerszijden appelbomen
Het is een heel werk, en erg vermoeiend en ook heel leuk om te zien wat er zo tevoorschijn komt. Ik zei tegen Gerrit dat het voelt als 'schatgraven'...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten