vrijdag 6 juni 2014

Nationaldagen….

Vandaag is het 6 juni en dat is in Zweden de Nationaaldag of de Zweedse vlaggendag. Sinds 1983 wordt dit jaarlijks gevierd en sind 2005 is het een officiele vrije dag. Van oorsprong is het de dag waarop  Gustaf Vasa werd gekozen tot koning van Zweden (1523). Ook wij hebben de vlag uit.
Het is een prachtige dag vandaag met lekker warm weer. We zijn de hele dag lekker buiten. Gerrit is in de tuin aan het werk en is de oprijlaan verder aan het voorbereiden voor het grus en ik ga verder met het schilderen van de altan. 

Gisteren was een dag met regenachtig weer. Toen zijn we binnenshuis aan het werk geweest. Gerrit en  Kor hadden tijdens ons vorige verblijf een nieuw plafond gemaakt op de overloop.  Gerrit heeft gisterende plinten geplaatst en we hebben de gehele overloop met met muurverf gespoten. Het resultaat mag er zijn. Ik heb nog geen meubels voor de overloop dus voorlopig is het een ruimte die we niet zo gebruiken. We hadden een plan om er een biljart in te plaatsen maar dat hebben we voorlopig laten varen. Misschien zet ik er wel een lekkere werktafel neer met een paar lekkere stoelen. We zien wel.2 opmerkingen:

  1. Hey Heit & Mem. Jullie zijn goed bezig. Hoe is het afgelopen met de altan? Heb daar nog geen fotos van gezien. Verder is de grond rond het huis nog kaal, komt daar het grus?

    hälsningar Louis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Hey Louis, Ja wat zijn we bezig … We hebben er veel plezier in de boel wat op te knappen. De altan vordert en is bijna klaar. Gerrit heeft de oprit helemaal in oude staat uitgegraven. Hij was deels overgroeid met onkruid en gras. Nu lijkt het id nog wat kaal maar volgende week komt er 12 m3 grus en dan lijkt het denk ik heel anders. Er komt een foto op de blog wanneer het zover is. Hoe is het bij jullie. Druk bezig Den Bosch te verkennen. Volgens mij is het weer bij jullie vandaag heel goed; gaan jullie even fietsen?

    BeantwoordenVerwijderen