zondag 22 juni 2014

Midzomerweekend

Ute möblor

Nu de altan fris geschilderd is wordt het tijd voor de inrichting ervan. We zaten tot nu toe nog steeds op de stoelen uit de caravan maar nu hebben we dan toch een echte tuinset. 
Hij moet nog even in de olie maar het ziet er goed uit en de stoelen zitten lekker. We hebben er direct maar even een kopje thee op gedronken.


Nu ook de overloop, of hier ook wel 'allrum' genoemd, klaar is wordt het ook daar tijd voor de inrichting. De gordijnen hangen al. Die had ik gevonden op Marktplaats. Ze passen perfect, al waren ze ervoor gemaakt. Dat was even geluk hebben want ik wist de maten niet precies en had de gordijnen wat op de gok gekocht.
Hieronder zie je weer onze kar vol spullen. We hadden nl gezocht op Blocket naar een bankje voor de 'alrum'. We hadden een Chesterfield bankstel gevonden en hierover contact gelegd met de verkoper. Ja hoor we konden komen kijken op zaterdag. Dat terwijl heel Zweden stilgevallen is in het midzomer weekend. Het was een langer reis, we moesten zijn boven Örobro. Eva Nilsson, blijkbaar bekend van de kookboeken die ze heeft geschreven heeft daar boven Örobro een uitbaterij waar je koffie en lekkere dingen kunt kopen en nuttigen en daarbij heeft ze in een heel oud woonhuis een soort woonwinkel waar je van allerlei snuisterijen kunt kopen. Het was er 'smoordruk'. Het betreffende bankstel moest uit een schuur komen die vol staat met zaken die binnenkort op de loppis verkocht gaan worden. Het bankstel moest als het ware uitgegraven worden. Dat deed Eva zelf niet, daarvoor moest haar man komen. We zagen wel heil in het  bankstel en hebben het gekocht. Spannend was of het allemaal in onze kar zou passen. Dat ging maar net, de stoel in de auto en de twee banken in de kar en weer naar huis.

Thuis aangekomen zijn we gaan uitpakken. Alle kussenovertrekken hoppa in de wasmachine en de banken uitzuigen van binnen en buiten en afboenen met een sopje. Daarbij bleek dat de grote bank een issue had. De binnenboel had mankementen. Dus deze eerst gerepareerd door Gerrit. Perfect gedaan en alles zit nu weer op zijn plek en de bank is weer mooi stevig. Hier zit ik al even voor proef in de grote stoel in de tuin.
De blauwe bank hebben we in de keuken gezet. Daar is het nu veel gezelliger geworden. Kleedje op de vloer, bank in de hoek en stoeltjes erbij en we hebben een heuse zithoek in de keuken. Heerlijk!


 Daarna zijn we aan het verhuizen geslagen. De leren bank gaat deels naar boven naar de alrum. Dat lukt ons samen niet daarvoor is hij te zwaar. Maar gelukkig komt Suzanne donderdag bij ons en wellicht wil ze even helpen tillen. Ook onze 'Mir' hebben we boven neergelegd. Die staat het mooist bij de leren bank. Het 'nieuwe' 'oude' bankstel hebben we in de woonkamer gezet. Dat staat mooi en brengt wat kleur in die kamer.


Dan was er nog de design Deense stoel die gesneuveld was in de verhuizing naar hier. De poot was er afgebroken tijdens het inladen. Dat was heel erg jammer want we hadden de stoelen heel mooi opgeknapt en hem laten stofferen. Tijdens ons vorige verblijf hier hebben we de poot weer verlijmd met veel lijm en in de lijmtangen gezet. Een paar dagen terug hebben we nog een paar splinters ingelijmd. Vandaag ben ik gaan schuren en polijsten. Het lukte om alles weer mooi glad te schuren en de naden heb ik gevuld met olie vermengd met het schuurstof. Eigenlijk zie je niets meer van de breuk. Als laatste heb ik de stoel opnieuw in de hardwaxolie gezet en heb ik de leuning weer gemonteerd. Hij ziet er weer prachtig uit. Hagelstenen in het midzomerweekend.
Toen we vanmiddag in de kelder bezig waren met ons balkon hek was het plotseling een enorme herrie. Gerrit zei het regent pijpenstelen!! Ik kijken en ik zag allemaal dikke hagelstenen. Vlug met de camera naar buiten. Als je goed kijkt zie de de witte hagelstenen als stuiterballen in het gras omhoog spatten. Midzomer was erg koud hier, dat komt vooral door de koude noordenwind.
Dit was zo ongeveer ons Midzomer weekend. Het dansen om de meiboom met een bloemenkrans in het haar, daar zijn we dit jaar nog niet aan toe gekomen. Wellicht een volgend jaar…. wie weet.
2 opmerkingen:

 1. Het gaat bij jullie al net als bij ons, werken, werken en nog eens werken! Maar wij hebben wel midsommar gevierd en het was hartstikke leuk! Maar dat was ook pas de 2e keer in 11 jaar hoor! Wij waren in Nederland altijd aan het werk in de zomer. Hebben jullie nog lang vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nel,
   Ja we zijn heel druk aan het werk en we hebben er hartstikke veel plezier in. Thuis komen we nooit toe aan klussen dan zijn we druk met ons werk. Klussen is voor ons ontspanning.
   Wanneer het balkonhek klaar is gaan we nog wat uitstapjes maken dan hebben we meer gedaan dan we op onze klussenlijst hadden.

   Verwijderen