vrijdag 27 juni 2014

Londen 9 X 21, gordijnen en Suzanne


Onze keuken heeft geen deur, slechts een doorgang naar de tussenhal. Wij willen graag wel een deur in de keuken omdat het dan wat meer als een leefruimte voelt, een vertrek. Ook kan de warmte er dan beter in blijven, zodat deze niet weglekt naar boven. Aanvankelijk dachten we aan een vouwdeur, die hadden we ook al gekocht in Nederland en meegenomen naar hier. Greetje was de eerste week bij ons en die gaf aan dat het veel mooier zou zijn wanneer we net zo'n deur in de keuken zouden plaatsen als de deur van de kamer naar de tussenhal. Dus op zoek naar die deur. Het blijkt een 'London' te zijn. We vonden hem op de site van Bauhaus, een bouwmarkt keten. En warempel, we konden hem op internet bestellen en laten bezorgen. Dat leek ons een uitstekend idee. Het zou ons een ritje naar Örebro besparen. De deur zou dan in 3 tot 5 dagen worden geleverd. Wij snel bestellen, betalen met de creditkaart en…… daarna tot de ontdekking komen dat we de verkeerde maatvoering hadden aangegeven. Hierover even wat op elkaar mopperen in de trant van mijn schuld en jouw schuld, en daarna weer in de probleemoplossende modus een correctie aangeven op de bestelling. Wij wachten op de deur…. en wachten…. en wachten.. Geen deur. Uiteindelijk bellen en bleek dat als reactie op onze correctie de bestelling geannuleerd was. Inmiddels waren we al eens in Örebro geweest, maar daar geen deur meegenomen omdat die bij ons bezorgd zou worden. Dat liep dus allemaal niet zo lekker.. Intussen groeide de wens naar een deur in de keuken. Dus woensdag weer naar Örebro gereisd en daar de juiste London 9 x 21 gekocht. Ook even een kort bezoekje aan de Ikea daar gebracht en gordijnstof, gordijnroeden en toebehoren uitgezocht en gekocht. 's Avonds 19.00 uur waren we thuis en is Gerrit direct met het deur afhangen aan de slag gegaan. Hiertoe had hij de avond ervoor al even een korte internetcursus deurafhangen op Youtube doorgenomen. Er moesten kegjes onder en een dubbeltje bovenop en dan zou alles goed komen. Daar er in het Zweedse geld geen dubbeltjes zijn had ik hem maar een muntstuk van 10 kronor gegeven (dat was toch iets met 10) en bovenop de deur gelegd. Omdat Gerrit zo druk was met de deur ben in met het ophangen en maken van de gordijnen aan de slag gegaan. Het werd nog een drukke avond werken. We zijn tot 's nachts 2 ur aan de slag geweest. De London 9 x 21 hangt er mooi in. Als je goed kijkt zie je bovenin een naadje. Dat komt volgens Gerrit omdat ik hem een 10 kronormunt had gegeven en dat is dikker dan een dubbeltje. Nu hangt de deur eigenlijk 2 mm te laag. Het ging niet om 10, maar het ging om de millimeters. De gordijnen staan volgens mij ook huiselijk en romantisch.


De volgende dag, donderdag, kwam Suzanne aan op het vliegveld Linköping. Na het ontbijt snel weer even opruimen, de garage was opnieuw een werkplaats geworden als gevolg van de werkzaamheden aan de London 9 x 21 en die moest opnieuw schoongemaakt worden. We willen aan Suzanne natuurlijk ons huis in opgeruimde en schone staat laten zien.Hier zie je Suzanne uit het vliegtuig stappen (groen)

Toen we zagen dat het vliegtuig aankwam zijn we naar de aankomsthal gereden. Ik zat daar helemaal in stelling om haar op de foto te zetten (voor de blog). Alle instelling aangepast, het kon niet meer misgaan dacht ik. Toen ineens zei Gerrit, daar komt ze aan! Ik snel knippen…. echter Gerrit veert op en loopt enthousiast op Suzanne af om haar te begroeten. Zo lief natuurlijk…. maar daar ging mijn fotomoment.
Dus hier nog even een herkansing. Op de terugweg zijn we even in Askersund boodschappen gaan halen en hebben we even aan het water gezeten om het pecanbroodje te nuttigen.
5 opmerkingen:

 1. wat hebben jullie een werk verzet in de vakantie........respect hoor............ga in de toekomst graag een keer mee om alles live te bewonderen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We fine het erg leuk om dyn reeksjes te lezen. Natuurlijk bist altyd wolkom hjir. We fine het erg leuk om oan dy us hus hjir sjen te lieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sjoch regelmjittich efkes op jimme blog.
  Fyn it aardich om fanôf hjir jimme te folgje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It is mar een ferhaal oer jim bestellen en installeren fan een doar, mar it lest as yn wiere soapserie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha.. ik hiel al sjoel dat der wer pageviews ut China wiene.
  It libber is toch een grutte soap sa no en dan…. Wy dogge der ek oan mei, dat merkst wol.

  BeantwoordenVerwijderen