zaterdag 7 juni 2014

Kökssoffan..

Vandaag hebben we een rustdag ingelast. We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt en het lijf doet pijn…. vandaar.
Vanochtend tijdens het ontbijt waren we aan de praat geraakt over de inrichting van onze hal. Er staat op dit moment alleen een kastje met een marmeren plaat en dat kastje wil ik eigenlijk liever naar de bovenverdieping verplaatsen. Daar staat het beter denk ik.
Dus tijdens ons ontbijt even gekeken op Blocket. Daar kwam ik een mooie Kökssoffa tegen.

De foto was van slechte kwaliteit en het bankje lijkt heel mooi te zijn. Gerrit en ik denken dat het heel mooi zal staan in onze hal. Daarom gebeld, want mailen kon niet stond er in de advertentie van Blocket. Ik kreeg een man aan de telefoon die geen Engels kon praten dus wederom in mijn beste Zweeds, dat door al het oefenen al een beetje beter aan het worden is, een afspraak gemaakt voor bezichtiging. We moesten zijn in de buurt van Götene. Dat is van hier ongeveer een dik uurtje rijden. Daar aangekomen konden we de bestemming niet vinden. Dus weer gebeld en de verkoper was zo vriendelijk om naar ons toe te komen. We hebben afgesproken bij de kerk.
Vanaf daar konden we achter hem aanrijden. Zo kwamen we uiteindelijk aan bij zijn huis ´Härlighet´. Het was een heel vriendelijke jongeman die samen met zijn vriendin in een klein huis woont in een prachtige omgeving. De naam Härlighet was zeer passend. De bank stond in een schuur opgeslagen. De man vertelde dat hij van zijn farmor (oma van vaders kant) was geweest.   Hij is verrassend mooi en we hebben hem direct gekocht. 400 kr. Dat is geen geld voor deze bank.
Daarna weer richting huis gegaan en onderweg in Töreboda aan het Götakanal nog een lekker ijsje gekocht. Thuis gekomen hebben we de bank eerst uit elkaar gehaald en schoongemaakt en een paar kleine reparaties uitgevoerd. Daarna hebben we hem in de hal gezet. Hij staat prachtig en ik ben er superblij mee.  Kijk zelf maar…..
3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat in mooie bank! Die stiet vast heel mooi by de style van it hus. Mar goed dat jim regelmatig even in rustdei nimme, oars binne jim straks nog wurg van it klussen ot de fakansje foarbij is. Wat is it leuk om steeds even in fotoreportage te kinne sjen van jim belevenissen. Tut Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen