maandag 9 juni 2014

Grus...

In een van mijn vorige berichten heb ik al melding gedaan van de belevenissen rond het bestellen van het grus. Gistermiddag was Gerrit ons gras aan het maaien. Het was toen zondag en eerste Pinksterdag.  Het verwonderde hem dat er een auto de oprit opdraaide en er twee personen uitstapten. Het bleek dat het dhr. en mw Persson waren van Persson och söner, Åkeri en entreprenad. Mw kenden we al van het bestellen van het grus terwijl ze met de handen net in het brooddeeg stond, dit was de eerste kennismaking met dhr. Persson. Ze kwamen even kijken waar het door ons bestelde grus naar toe moest. Ze waren in de buurt zo vertelden ze, ze hebben hier ergens een zomerhuisje. Dhr. Persson heeft onze uitgegraven oprijlaan bekeken, het zag er goed uit en 12 m3 was voldoende zo vertelde hij. Het grus zou de volgende dag worden gebracht. Was dat nu persoonlijke bediening of niet en dat op eerste Pinksterdag. Gerrit heeft ze nog koffie aangeboden echter dhr. Persson moest zelf zijn gras ook nog maaien zo vertelde hij. Het zijn erg vriendelijke mensen en mochten we weer grus nodig hebben bestellen we het weer bij Persson och söner te Töreboda.
Vandaag zijn we begonnen met het opnieuw neerleggen van de tegelplaten bij de ingang van de garage en daarna zijn we verder gaan werken met het uitgraven van het pad naar onze tweede entre. Zo konden we gelijk ook de vrachtauto met grus opmerken wa neer deze aan zou komen.  En dan let je op elke auto die voorbij komt. Na een aantal keren een valse start kwam toen om 15.30 uur onze vrachtauto met grus het  erf oprijden.

De chauffeur heeft de situatie eerst eens rustig opgenomen. Hij sprak twee woorden Engels te weten 'look' en 'oké'. En daarmee kwamen we een heel eind. Het was een vriendelijke man die zeer zorgvuldig het grus heeft uitgereden.

Hij is wel een half uur bezig geweest. Dat scheelde ons mooi want alles wat hij met de vrachtauto op z'n plek krijgt hoeven wij niet me de kruiwagen te doen.
Het resultaat is prachtig. We zijn toch nog een paar uurtjes bezig geweest met uitvlakken maar uiteindelijk kon ik dan toch de sporen trekken in het grus.
3 opmerkingen: