donderdag 19 juni 2014

Een oude foto..een vensterbank en een hekje

Deze foto is afkomstig van een ansichtkaart, in het Zweeds is dat een 'vykort', uit 1969.  Het huis ziet er nog precies zo uit als op deze kaart te zien is. Alsof de tijd heeft stilgestaan.
Vykort Fotohälsningar från Undenäs 8-bilds, förlag H Lindenhag 7491, poststämpel 1969

Zo ziet de kaart waarvan de foto afkomstig is er in zijn geheel uit..

Inmiddels heb ik dan ook mijn vensterbank in de keuken. Eerst zochten we een kant en klare vensterbank maar die konden we niet vinden in de maat die we nodig hebben. Daarom hebben we een lengte MDF gekocht en daarvan heeft Gerrit zelf een vensterbank gemaakt. Met zijn nieuw Frasemachine.
Op de foto hiernaast zie je hoe het keukenraam er al een poosje uitzag. Een wat leeg gezicht en wel met een mooi uitzicht.
Hier zie je Gerrit in het proces van de nieuw vensterbank want in onze relatie is de rolverdeling duidelijk…. Gerrit is de timmerman.
Hier heb ik de vensterbank in de grondverf gezet en voilà….
 Kijk eens hoe mooi… en let op het randje.. prachtig gelukt toch..

Trouwens het trommeltje is van Pickwick erg leuk op vier knopjes rustend en met een afbeelding van, ik denk een Engels stadstafereeltje. Van marktplaats.
Mijn moeder had hierin vroeger de Maria koekjes, dat heb ik nu ook. Beetje regressie mag toch wel.

Verder hebben we vandaag samen heerlijk gewerkt aan ons balkonhekwerk.
Op de foto hiernaast zie je de staketspjölor die we hadden gekocht van iemand in de buurt van Örebro. 106 stuks. Gelukkig hebben we die niet allemaal nodig, 60 hadden we uitgeteld.
Eerder had ik al schoon genoeg van het schilderen van de plankjes van de altan. Immers ieder plankje heeft daar 5 zijden. Wel deze plankjes hebben in totaal 10 zijden. 6 van het plankje en 4 van de randjes die eraan geslepen zijn. En dat dus keer 60. Dat was mijn dag… al die zijden schuren en nadien verven.

Ondertussen is Gerrit heel druk in de weer met het maken van de balken. Hij doet doet heel mooi met houtverbindingen en ingeslepen sierlijnen.


Even passen… Eventjes een stukje in elkaar gezet om te kijken hoe het gaat worden.
 Het hekwerk wordt grotendeels wit en we twijfelen nog over de balken, dat deel waar de knop bovenop staat, of die ook wit zullen maken of juist Faluröd zullen schilderen. Je mag ons goede raad geven…..
en zo is er alweer een dag voorbij. De dagen zijn hier lang, morgen is het midzomer, en toch zijn ze nog te kort voor ons.


4 opmerkingen:

 1. Ik wit net of it skilderwurk ol klear is maar ik soe it Faluröd skilderje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hawwe der studzje van makke en binne tot de conclusie kommen dat it hiele hek wit wurdt.
  Ik hoopje mar dat het de goed stier want ik haw de bril net by de han.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wit is het mooiste voor het hekwerk, denk ik. En dat koekblikje komt mij ook heel bekent voor. Denk dat mijn moeder dat ook had en/of anders m'n oma. Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen