dinsdag 24 juni 2014

Balkon klaar...


Deze dag begon met stralend mooi weer. We hebben eerst een lange wandeling met Arvid en Fynn gemaakt en daarna ontbeten op de altan. Heerlijk genoten.

Na het uitgebreide ontbijt hebben we de laatste hand gelegd aan ons balkonhek of balustrade. Die laatste hand duurde wel de rest van de dag hoor. Aan de werkzaamheden van vandaag ligt een gedegen bouwtekening ten grondslag.Hier nog even een impressie van het balkon zonder balustrade.

 Hier ziet je de balustrade in elkaar staan in onze garage-werkplaats. Het is een heel groot hekwerk geworden met allemaal staketspjölor

Samen hebben we deel een van de balustrade naar boven getild. Dat was nog een heel gedoe. Het was zwaar en het paste maar ter nauwer nood door het trapgat.
Met de complimenten aan Gerrit zie je dat deel 1  van de balustrade uitstekend past op het metalen regelwerk dat al op het balkon aanwezig is. Als je goed kijkt zie je ook de uitgefreesde houtverbindingen.


 En zo ziet het er dan van de buitenkant uit.


 Hier staat Gerrit in meditatie bij deel 2 van de balustrade. Deel 1 past perfect maar hoe zal het gaan met deel 2. Nu wordt het spannend. Volgens de bouwtekening en het rekenwerk moet het perfect passen en in elkaar schuiven...
En … ja hoor het is gelukt. De twee delen zijn zonder problemen geplaatst en aan elkaar verbonden.

 Tussen de bedrijven door heb ik de vensterbank voor het keukenraam nog in de glanslak gezet. Is ook mooi gelukt, als een spiegel zo glad.

Alle grote klussen zijn nu klaar. De garage is opgeruimd en schoongemaakt en donderdag komt Suzanne. Daar kijken we erg naar uit.

4 opmerkingen:

 1. Wow superhardstyle, wat sjuot dat er moai ut sees! Echt fakmanskip mei dat precisiewurkje. De ir under uns sit hjir nest mei op de bank har bewondering te uten :-) Suzanne hat al hielendal sin ien de reis nei Sweden en op tongersdei is t restaurant ik iepen op Lonkoping he? Kinne jim lekker bakje koffie helje, ik al lizze de koekjes dan nog tromke thus. Dikke tut fan us! Fem en Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi huis en mooie omgeving! Suzanne stuurde een link van jullie blog. Heb alles even bekeken. Groetjes uit Dokkum.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. binne wier alle klussen klear
  dan no mar efkes in de rêst en d'r fan alles genietsje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej hej Mark
  Hur mår du…
  Leuk dat je even een berichtje stuurt. We hoorden van Suzanne dat je, je master in Sverige gaat doen. Je hebt vast al veel van het land gezien.. Ben je ook al eens in deze omgeving geweest. Wij vinden het hier erg mooi maar dat had je al door.
  Groeten Johanna

  BeantwoordenVerwijderen