zaterdag 28 juni 2014

Allrum/TV rum och kanelbullar

De overloop is de eerste ruimte in ons huis die we volledig opgeknapt hebben. Dat moest ook omdat het plafond in erbarmelijke toestand verkeerde. Het expansievat zat vroeger op zolder en had eens gelekt en dat had lelijke vlekken achtergelaten op het plafond, dat ook nog eens van zachtboard was en dus was gaan uitzetten van het water. Tussen de plafondlamp en het brandalarm kun je, als je goed kijkt, de bobbels nog zien. Het oude planfond is verwijderd en Kor en Gerrit hebben er een nieuw gipsplafond ingemaakt. Dat was nog niet zo eenvoudig omdat er niets haaks te bekennen was aan de zoldering. Hieronder zie je de allrum/TV rum in de oude situatie.
Bij onze terugkomst in juni is het eerste wat we hebben opgepakt binnenshuis het afmaken van de allrum geweest. We hebben de hoeklatten erin geslagen en het plafond en de muren met latex muurverf gespoten. Dat was een flinke klus. Later heb ik nog de kozijnen en de plinten in de lakverf gezet maar hierover had ik al een uitgebreid bericht geschreven.
Daarna is de ruimte even gelaten voor wat het is en hebben we ons op andere zaken geconcentreerd.
Omdat Suzanne nu bij ons is en we dus extra spierkracht ter beschikking hadden hebben we de leren bank naar boven getild. Dat was een hele heis. Op de foto's hiernaast zie je waar de bank langs getild moest worden en hoe deze uiteindelijke staat.


Hier zie je de bank in de hal staan

Hier moet de bank langsgetild worden.

 En daar staat de bank dan.


Het is nu een echte ruimte geworden in ons huis en we zijn erg tevreden met het resultaat.


vanmorgen zijn we na het ontbijt boodschappen gaan doen bij Monica's ICA en bij thuiskomst zagen we jonge vogeltjes op ons pad zitten. We konden ze aaien, ze waren blijkbaar net uitgevlogen. Later zaten ze op het muurtje van onze altan.

Dit schilderij kregen we van Gunter en Britta, de vorige eigenaars van ons huis. Het is een schilderij van de oorspronkelijke uitvoering van ons huis. We zijn er erg blij mee en hebben het vandaag in een lijst gezet en in de keuken opgehangen. Zo kunnen het zien wanneer we gezellig aan 'Köksbordet' (de
keukentafel) zitten.


 Vandaag is het uitgesproken slecht weer. Suzanne en ik hebben voor de eerste keer 'kanelbullar' gemaakt. Het resultaat smaakt heerlijk en het ruikt ook nog eens heel lekker in de keuken.


We hopen morgen de zon weer even te zien.

6 opmerkingen:

 1. De Allrum is in folsleine wenkeamer wurden. Hiel moai hear.
  Ik bin sa stadichoan allinne de tel in bytsje kwyt rekke fan de banken dy't yn jimme paleis stean.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een knappe bank. Der wu ik ek wol efkes op sitte. Ik su sizze, har Suzanne flink oan it wurk disse wyke, en een noflike letse pear dagen tawinske mei jim treien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haw ik hjir een reeksje van Watse Watzema… Hwat leuk!
   Suzanne is al flink oan it wurk mei een puzzel van 6000 stikjes. Dat sit dus wol snor. De bank sit idd heerlijk.

   Verwijderen
  2. Watse Watzema, wa is dat? Ik wit allinich fan Watse de Hoanne, en hoe't dy oan syn ein kaam is. Nog een oare fraach oer de Jie tegeltsjes: wat betsjut it wurd 'jie'? It lyket wol een Chinees wurd.

   Verwijderen
  3. Beste Gurbe,

   Jie is gjin Chinees mar stiet foar John Evert (Jie) Johnson. Hy wie de ondernimmer die yn 1942 de porselein fabriek yn Helsingborg oprjocht had.


   Dank foar dyn reaksje. Ut is altyd erg leuk om reaksjes te krijen op de blog. Bist sels wol es yn China west???

   Verwijderen