vrijdag 30 mei 2014

Vakantie….

Dinsdagavond zijn we vertrokken uit Dokkum. We hebben Greetje opgepikt in Groningen, het was nog een hele kunst om met de caravan achter de auto een plekje te vinden bij het station midden in het centrum en gelukkig is dat allemaal goed verlopen. We zijn doorgereden naar Denemarken waar we altijd overnachten bij de brug. Het waaide echt heel hard en we waren blij dat we het tweede deel van de brug de volgende dag konden nemen. Na een korte nacht en een goed ontbijt zijn we de volgende dag doorgereden naar Undenäs waar we om 18.00 uur aankwamen nadat we eerst in Möltorp boodschappen hadden gehaald bij de ICA.
Gelukkig…. we troffen ons huis aan zoals we het hebben achtergelaten. Het gras is al flink gegroeid en alle bomen staan volop in blad.
Het weer is hier goed, beter dan in Nederland. De wind is koud en zitten op de altan betekent het vest aan. We hebben onze spullen uitgepakt en gelukkig alles is heel gebleven.
Na een nachtje goed slapen zijn we de volgende dag aan wat klusjes begonnen. Gerrit moest met de verwarming aan de slag omdat de kachel het niet doet en we geen warm water hebben. Het douchen schiet er dus bij in. Het lukt niet om het probleem met de kachel zelf op te lossen. Vrijdag vragen we er een monteur bij en hopelijk kunnen we dan in het weekend weer lekker douchten. Zelf ben ik begonnen met het afkrabben van de kelderdeur. Dat gaat goed met een helelucht pistool of hoe het ook maar mag heten. Het kozijn en de deur heb ik helemaal kaal kunnen krabben, wanneer we de rode verf hebben gekocht kan ik het mooi strak afverven. Morgen gaan we de tuintraktor uit Skövde halen. Vanuit Nederland hebben we die al besteld en hij staat klaar. Ik ben heel benieuwd hoe het is om met een tractor het gras te maaien. Ik zal er morgen even een foto van maken en laten zien hoe het eruit ziet.
Onze honden voelen zich meer thuis dan de vorige keer. Toen vonden ze het toch maar een heel gedoe zo met de poezen van Kor en Loes erbij. Nu hebben ze het rijk voor zichzelf en zijn ze rustiger. We hebben vakantie en dat gevoel is even wennen na een drukke periode hoop ik dat we hier lekker tot rust kunnen komen en ons hoofd weer wat leeg kunnen krijgen.
1 opmerking:

  1. Wat leuk al die berichten en foto's! Sa kinne we jimme ontwikkelingen mooi volgen. En wat een mooi utsicht fanut jimme hus, prachtig! Hast ek nog een mooie foto fan jimme hus yn it grien?

    x Femke

    BeantwoordenVerwijderen