zondag 11 mei 2014

Scherven brengen geluk….

Eind vorig jaar kocht ik een prachtig servies van Thun type Menuet met een gouden biesje. Heel erg mooi en een koopje (zie vorige berichten). Vorige week kwam ik opnieuw dit servies tegen en wederom compleet in een ietsje oudere uitvoering. Een prachtige aanvulling op mijn eerste koop. Dus maar snel gehandeld en gekocht onder de afspraak dat het zeer zorgvuldig verpakt verstuurd zou worden.
Afgelopen vrijdag kwam het servies aan in twee grote dozen. Spannend om het open te maken.
Echter…… bij het openen van de doos hoorde ik al het een en ander rammelen. De doos zit vol scherven (zie foto)
Met trillende benen heb ik het servies verder uitgepakt. gelukkig was er ook nog veel heel, o.a. de kopjes en de platte borden. Maar de ontbijtborden, diepe borden en dessert schaaltjes zijn niet meer compleet en een van de opdien schalen is ook gesneuveld.
Ik heb de verzender ingelicht maar die wilde er niets van weten. Ik laat het maar zo. Het is nog steeds een welkome aanvulling op het servies dat ik al had en ik heb nu in elk geval van alles 9 stuks. Ik kom wel weer eens iets tegen op Marktplaats en we weten allemaal….. Scherven brengen geluk, zeker wanneer ze van mooi maagdelijk wit porselein met gouden biesjes zijn vervaardigd!

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie lekker bezig met het verzamelen van leuke spulletjes. Zonde van het mooie servies. Maar soms zit het mee en soms zit het tegen op marktplaats. Wat lijkt het alweer lang geleden dat wij aan het verzamelen waren, had er toen ook nog geen idee van dat we hier ooit permanent zouden gaan wonen! Zweden is echt geweldig!Ook jullie nieuwe blog ziet er prachtig uit. Blogspot werkt heel fijn (spreekt ze uit ervaring.) We komen zeker een keertje bij jullie kijken. Kunnen we de camper wel voor een nachtje bij jullie op de oprit zetten? Laat maar een weten wanneer jullie er zijn. Heel veel geluk in jullie mooie "Doktorsvillan"
  Groetjes Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan en Nel,

  Wat leuk om een bericht van jullie te ontvangen. Jij Nel hebt me echt geenthousiasmeerd om met een blog aan de slag te gaan. Het lijkt me zo leuk om zo een compleet document over ons huis op te bouwen. Dus alle credits voor jou!
  We komen volgende week woensdag aan in Zweden en zijn dan de weken daarop waarschijnlijk wel thuis. We hebben wel gedachten om af en toe even met de caravan erop uit te gaan echter geen vast omlijnde plannen. We hebben volop ruimte voor een camper dat is geen probleem. bovendien hebben we drie badkamers dus sanitair genoeg.
  Kom gerust langs en check van tevoren wel even of we er zijn.
  Groet Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Johanna.

  Volgens mij heb ik jouw, de laatste keer dat jullie bij ons waren mijn visitekaartje gegeven. Zou jij mij jullie telefoonnummer kunnen mailen. Zodat we jullie kunnen bellen mochten we die kant op willen gaan. Heb ook geen mailadres. Zijn jullie in Zweden ook te bereiken via de mail? We gaan in juni nog wel een weekje naar Noorwegen om te vissen. Hoe lang blijven jullie deze keer en/of komen jullie ook nog in het najaar? Hoor het graag.

  Groetjes Nel.

  BeantwoordenVerwijderen