zaterdag 31 mei 2014

Een dag met vele activiteiten…...

Vanmorgen konden we voor het eerst lekker douchen. De kachel is gisteren gemaakt. De monteur heeft  een nieuwe pomp gemonteerd en nu doet hij het weer perfect. Na het ontbijt is Greetje even aan het werk gegaan en zijn Gerrit en ik een paar klusjes gaan doen. De achterdeur had ik gistermiddag al geverfd en vandaag heeft Gerrit er een nieuwe plaat op gemaakt en hebben we er isolatie materiaal tussen gedaan. Hiernaast zie het resultaat. Vanavond heb ik de schroefgaten nog geplamuurd en nu kan de deur worden afgewerkt. Dan ziet het er weer keurig uit met de entre van de kelder.

Ik heb vandaag een start gemaakt met het schilderen van de metalen hekjes. Eerst afnemen, daarna schuren en daarna in de Hammerite gezet. Ik laat even de beelden zien van voor en na. Dan maakt het misschien wat indruk. Hekjes schilderen is een heel karwei omdat ieder spijltje 4 zijden heeft.  Het resultaat is mooi.


Om drie uur zijn we op stap gegaan naar Forsvik. Daar hebben we eerst even bij de sluis gezeten en daar een ijsje gegeten en daarna hebben we een lange wandeling gemaakt door het museumdorp en daarna langs het Gotakanal. Het was prachtig weer en lekker warm. Bij de sluis was het al druk en 5 knop (het winkeltje van Lotte) was ook open.


Langs het Götakanal

De beverburcht

Prachtig toch twee ganzen met 9 jongen

Na de wandeling zijn we naar Karlsborg gereden en hebben we daar bij de Thai gegeten. Heerlijk en erg gezellig. Met een volle buik zijn we daarna naar Näs gereden. Daar was het prachtig, zoals altijd. Hieronder zie je een aantal sfeerfoto's.Het was een prachtige dag. Morgen gaat Greetje weer naar huis en dan gaan Gerrit en ik samen verder met vakantievieren. De eerste vakantie in ons nieuwe huis. De eerste mooie herinneringen zijn ontstaan, we hopen er nog vele aan toe te voegen.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Heit, Mem en Greetje,

  Wat leuk om te lezen wat jimme allegeare doche yn Sweden. Sa te sjen binne jimme al hurd oan it klussen. It hekje is mooi opknapt. It sjocht er ek al lekker huselijk ut oan de tafel wer Greetje sit te wurkjen.

  Fijn dat jimme sa mooi waar hawwe. De foto's sjochen er erg mooi ut. Foaral dy by it wetter (Nas) maai de sinne erboven. Is dat it plak wer jimme yn de takomst ek een boatsje wollen?

  Folle plezier nog en mar lekker genieten!

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mem tinkt goed oer dyn fraag nei, sa te sjen.

   Verwijderen